Яка кава найкраща для гейзерної кавоварки?

Список форумов Форум сайта "Учет и налоги" Всякое-разное

Описание: Здесь публикуем темы, не подходящие к другим разделам форума сайта "Учет и налоги"
Правила форума: Публикация постов в непрофильных разделах - бан с удалением поста.
Посты про профурсеток, aзинo777, изготовление дипломов или на ceкс-тематику - будут удаляться, авторы - банится навечно.

Сообщение #1 wibetech » 23.04.2025, 06:48

Маю вдома класичну італійську гейзерну кавоварку (моку), але вже не можу зрозуміти, що з нею не так. Кава виходить або занадто гірка, або майже без смаку. Може, просто не ту каву використовую? Пробував як молоти самому, так і брати готову мелену, але результат не тішить. Хочу, щоб кава була насичена, як у барі, але без надмірної гіркоти. Якщо хтось знає, яка кава підходить саме для гейзерної кавоварки — діліться досвідом, будь ласка.
wibetech
С нами: 4 года 11 месяцев

Сообщение #2 SCRATCH » 23.04.2025, 07:00

Гейзерка — штука класна, але дійсно вимагає правильної кави. Я довго експериментував, поки не вийшов на оптимальний варіант. Беру середній або середньо-темний обсмажування, не дуже дрібний помел — і все стало на свої місця. Зараз користуюсь тільки кавою з ESPAKO — у них є окремо вказано, які сорти добре підходять саме для гейзерок. Мені зайшов купаж Classic Blend — там баланс гірчинки і насиченого тіла, якраз те, що треба. Ще їхня Brazil має класичний шоколадно-горіховий профіль, дуже смачна зранку. Купую на https://espako.store — там можна вибрати помел, ступінь обсмаження, усе чітко підписано. З гейзеркою головне не перегріти каву і не пресувати занадто сильно. А з правильним зерном — результат зовсім інший.
SCRATCH
С нами: 4 года 11 месяцев

Вернуться в Всякое-разное

Кто сейчас на сайте (по активности за 5 минут)

Сейчас этот форум просматривают: 174 гостей

Индекс цитирования